Книжково-ілюстративна виставка-портрет «Гетьман І.Мазепа та його доба»

2019-03-20

20 березня минуло 380 років від дня народження Івана Мазепи, українського державного і політичного діяча, гетьмана Лівобережної України.
Державний діяч і політик найвищого ґатунку, Іван Мазепа був одним із найвправніших дипломатів тодішньої Європи, полководцем і водночас поетом, у віршах якого найвідчутніше відлунювали патріотичні мотиви, вболівання за долю України. Різноманітна природна обдарованість поєднувалася в ньому з високою освіченістю.
Гетьман І.Мазепа намагався зробити з України європейську державу, підняти й зміцнити значення й престиж гетьманської влади. Жодний із гетьманів не зробив так багато, як Мазепа, для розвитку культури та духовності українського народу. Його спроба вирвати Україну з-під московського ярма, реалізувати велику ідею незалежної, самостійної української держави зазнала поразку. Але протягом трьох століть ця ідея жевріла в серцях найкращих синів і дочок українського народу. Корені сучасної незалежної України певною мірою лежать у великих ідеях Мазепи.
В читальній залі Теплицької ЦБ організовано книжково-ілюстративну виставку-портрет «Гетьман І.Мазепа та його доба». Книжкові видання, які розміщені на експозиції, розповідають про діяльність гетьмана та відкривають маловідомі факти з його життя. Серед них, увагу зацікавленого читача привертають такі книги, як Павленко С. «Іван Мазепа», «Оточення гетьмана Мазепи: соратники та прибічники» та «І.Мазепа, як будівничий української культури», Чухліб Т.В. «Іван Мазепа» та інші.
Тож запрошуємо усіх завітати до нашої Теплицької ЦБ ім.Г.Журби та долучитися до перегляду книжкової виставки.
Чекаємо на зустріч з вами.

/Files/images/2019_rk/54523689_846493145691846_5446999368714420224_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 288

Коментарi